Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Epizódok: 51 (epizódlista)
Műfaj: Kaland, Dráma, Mágia, Fantasy, Shounen
Kiadás éve: 2004

A Fullmetal Alchemist, eredeti címén Hagane no Renkinjutsushi (鋼の錬金術師), egy olyan alternatív világban játszódik, ahol nem a manapság alkalmazott tudományok, hanem az alkímia fejlődött magas szintre. Az alkímia a megismerés, az alkotóelemekre bontás és az újra összeillesztés más formában tudománya. Igen nagy rajongótáborral rendelkezik, kiemelkedő anime.Szeretem, igazán elismerésre méltó alkotás.

Főhőseink, Alphonse és Edward Elric története azzal a tragédiával indul, hogy elveszítik édesanyjukat. Az elkeseredés vad ötlet szül fejükbe: "Hozzuk vissza anyut!" Ezért az egyetlen általuk is elérhető eszközhöz nyúlnak: Az alkímiához. Ám az ilyen célú kísérleteket humán transzmutációnak hívják, és szigorúan tiltott minden formája. Tudják, hogy előttük még senkinek sem sikerült célt érnie ezen a téren, de vágyaiktól fűtve belevágnak. Forrófejűségükért nagy árat kell fizetniük. Az alkímiai reakció elragadja Alphonse egész testét és Edward egyik lábát. Hogy öccse lelkét megmentse, Edward fél karját áldozza, ezzel testvére lelkét egy páncélhoz kötve. Épphogy csak túlélik, de Alphonse egy üres páncélban kénytelen élni, Edwardnak pedig automail (robotikus) karra és lábra van szüksége. Mindketten hibásnak érzik magukat a történtekért, ezért elhatározzák, hogy helyrehozzák a hibájukat. Ez viszont csak egyetlen módon lehetséges: Ha megszerzik a legendás ékkövet, a Bölcsek Kövét. Felégetik otthonuk és útnak indulnak. Először is be kell lépniük állami alkimistának, hogy a kő után nyomozhassanak. De ez nem is olyan egyszerű...

A hangulata fergeteges, az akciók pörgősek, a drámai részek szívbe markolóak és a tragédia súlya pedig mindig ott motoszkál még a sziporkázó humor mellett is. A megrajzolás kifejezetten szép, a zenék meg illenek hozzá, bár nem hagytak különösebb nyomot bennem, de ez lehet azért is, mert a jóhoz könnyű hozzászokni :D. Aki szereti az akciódúsabb ám mégis drámai alkotásokat az mindenképp nézze meg, meg az is aki nem, mert kihagyhatatlan!

Openingek     Endingek     Trailer

6 komment

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://myanime.blog.hu/api/trackback/id/tr62920909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazechinko 2009.02.25. 23:09:07

Hmm jó kis leírás :D szerencsére már láttam és tényleg magával ragadó alkotás :) azon animék közé sorolható amiknek úgymond "saját érzésük van" szóval lehet azt mondani hogy FMA érzés :D

Kyokai-sensei · http://myanime.blog.hu 2009.02.26. 19:52:07

Örülök, hogy tetszik a leírás :))
És az FMA érzés tényleg nagyon ott van! :D

Serena1 2009.12.15. 22:39:52

Én személyszerint ezt félbehagytam, és a Brotherhoodot nézem.
Ez, az olyan ritka mangák egyike, amit egyszerűen, ha meganimésítessz semmit sem alakíthatsz rajta, mert úgy tökéletes, ahogy van.
Am meg külön köszönet, hogy te nem térsz ki az állítólagosan elrontott szinkronokra, és a szörnyű befejezésre. Mindenki ezt szajkózza...

FirstPlayerShoter 2010.03.14. 20:09:04

ez szart se ér nem is irja le az egész történetet ez egy kalap szar

FirstPlayerShoter 2010.03.14. 20:10:05

jó szépen le van irva de akkor is...Nem irja le hogy meg szerzik e vagy sem és nem irod le hogy a végén mi lesz pedig az a leggg izgalmasabb!!!!!!!!

Kyokai-sensei · http://myanime.blog.hu 2010.03.15. 01:49:36

@FirstPlayerShoter: Tudod ez egy kis leírás. Szándékomban sem volt leírni a történetet meg a végkimentelt. Annak aki még nem látta és elolvassa mi a vége akkor már nem is lenne olyan izgalmas végignéznie. Nem tudom te melyik bolygóról jöttél, de kedvcsinálóban nem illik kifejteni a teljes történetet és a végkiemetelt. Továbbá megkérnélek, hogy mielőtt felmásznál a netre hülyeségeket írosgatni, legalább fogalmazni tanulj meg. Egy mondaton belül egyszerre magázol és tegezel... Kapcsold ki inkább ezt bonyolult szerkezetet amit számítógépnek hívunk és menj vissza babázni.