Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Kyokai-sensei 2009.03.02. 16:02

Heroic Age

Epizódok: 26 (Epizódlista)
Műfaj: Akció, Mecha, Szerelem, Sci-Fi
Kiadás éve: 2007

Ezt az animét Kaze-sama ajánlására néztem meg, és nem bántam meg. Egy igazi gyöngyszem a sci-fi alkotások között. A hangulatában keveredik a Star Wars űrcsatáinak izgalma, a fantasyk misztikus világával. A képernyő elé szögezi a nézőt, a cselekmény pörgősen bontakozik ki, és minden részben hozzáad valamit, ami elgondolkodtatja az embert.

A történet előzményei az animéből idézve valahogy így hangzik:
"Réges-régen, egy távoli korban, voltak emberek, akik úgy hívták magukat az 'Arany törzs'. Bolygókat teremtettek, ők, kiknek megadatott az erő, hogy lássák a jövőt, odakiáltottak a többi primitív törzsnek:
- Kiáltsatok fel! - mondták,
- A bolygóról, amelyen születtetek, ki ebbe az univerzumba.
Három törzs válaszolt nekik. Az Arany törzs egyenként elnevezte mindegyiket: az Ezüst törzs, a Bronz törzs, és a Hősök törzse. És akkor, amikor az Arany törzs eldöntötte, hogy elhagyja ezt az univerzumot egy másikért, egyikük válaszolt egy új hívásra. Egy negyedik törzs elhatározta, hogy belép az univerzumba a saját erejéből. Ez volt az emberiség. Az Arany törzs úgy hívta őket, a Vas törzs."
A történet ott veszi kezdetét, hogy Dianeria-sama és az Argonaut maga mögött hagyva a csillagutat a mélyűrben keresi az emberiség egyetlen esélyét, egy nodoss-t. Ezt a célt még az arany törzs tűzte ki a vas törzsnek még mielőtt elhagyták volna ezt az univerzumot. Rá is bukkannak, egy csillagút nélküli bolygón, melynek neve Oron, a Rom Bolygó. Age-nek hívják, már régen lezuhant erre a bolygóra, és az "apái" azaz az Arany Törzs meghagyták neki, hogy menjen a Vas törzzsel. Ugyanis ő az egyetlen, aki képes megmenti a Vas Törzset a pusztulástól, mivel az Ezüst Törzs, ki irányítása alatt tartja a Bronz Törzset, el akarja őket pusztítani. Az Argonaut hazaindul Age-vel a fedélzetén, és megindul a harc az emberiség fennmaradásáért.

A történet ennél persze jóval bonyolultabb, de kár lenne ennél többet mesélni, inkább nézzétek meg! :D Érdemes rászánni mindenképp egy napot, ugyanis abbahagyhatatlan, az események iszonyatosan gyorsan pörögnek, filler részeket még csak elvétve sem találunk. Rám nagy hatással volt ez az anime, úgyhogy bekerült a kedvenceim közé. A megrajzolás különösen tetszik, az űrcsaták látványosak, a zenék illenek a helyükre. Az én kedvencem Tayl és Mayl az ikerlányok. Szerintem a komolytalankodásaik nagyon fel tudják dobni a hangulatot. Az opening illik az animéhez, bennem ez a zene ragadt meg leginkább. Mindenkinek ajánlanám, aki szereti a sci-fit, vagy a misztikumot.

Openingek     Ending     AMVk

1 komment

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://myanime.blog.hu/api/trackback/id/tr58975576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazechinko 2009.03.08. 22:42:08

Hmmm imádom *.* még jó h nem írtál többet a sztoriból :D
Am nekem legjobban azok a részek tetszettek mikor tanították Age-t vagy éppen festett vagy iesmi :D