Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Utolsó kommentek

A mai naptól a myAnime teljesen megújulva, az Otaku Forum kötelékében folytatja tovább tevékenységét 2.0 -ás verzióval.

Az oldal elérhető itt: myanime.otakuforum.hu

Kyokai-sensei 2009.03.02. 16:02

Heroic Age

Epizódok: 26 (Epizódlista)
Műfaj: Akció, Mecha, Szerelem, Sci-Fi
Kiadás éve: 2007

Ezt az animét Kaze-sama ajánlására néztem meg, és nem bántam meg. Egy igazi gyöngyszem a sci-fi alkotások között. A hangulatában keveredik a Star Wars űrcsatáinak izgalma, a fantasyk misztikus világával. A képernyő elé szögezi a nézőt, a cselekmény pörgősen bontakozik ki, és minden részben hozzáad valamit, ami elgondolkodtatja az embert.

A történet előzményei az animéből idézve valahogy így hangzik:
"Réges-régen, egy távoli korban, voltak emberek, akik úgy hívták magukat az 'Arany törzs'. Bolygókat teremtettek, ők, kiknek megadatott az erő, hogy lássák a jövőt, odakiáltottak a többi primitív törzsnek:
- Kiáltsatok fel! - mondták,
- A bolygóról, amelyen születtetek, ki ebbe az univerzumba.
Három törzs válaszolt nekik. Az Arany törzs egyenként elnevezte mindegyiket: az Ezüst törzs, a Bronz törzs, és a Hősök törzse. És akkor, amikor az Arany törzs eldöntötte, hogy elhagyja ezt az univerzumot egy másikért, egyikük válaszolt egy új hívásra. Egy negyedik törzs elhatározta, hogy belép az univerzumba a saját erejéből. Ez volt az emberiség. Az Arany törzs úgy hívta őket, a Vas törzs."
A történet ott veszi kezdetét, hogy Dianeria-sama és az Argonaut maga mögött hagyva a csillagutat a mélyűrben keresi az emberiség egyetlen esélyét, egy nodoss-t. Ezt a célt még az arany törzs tűzte ki a vas törzsnek még mielőtt elhagyták volna ezt az univerzumot. Rá is bukkannak, egy csillagút nélküli bolygón, melynek neve Oron, a Rom Bolygó. Age-nek hívják, már régen lezuhant erre a bolygóra, és az "apái" azaz az Arany Törzs meghagyták neki, hogy menjen a Vas törzzsel. Ugyanis ő az egyetlen, aki képes megmenti a Vas Törzset a pusztulástól, mivel az Ezüst Törzs, ki irányítása alatt tartja a Bronz Törzset, el akarja őket pusztítani. Az Argonaut hazaindul Age-vel a fedélzetén, és megindul a harc az emberiség fennmaradásáért.

A történet ennél persze jóval bonyolultabb, de kár lenne ennél többet mesélni, inkább nézzétek meg! :D Érdemes rászánni mindenképp egy napot, ugyanis abbahagyhatatlan, az események iszonyatosan gyorsan pörögnek, filler részeket még csak elvétve sem találunk. Rám nagy hatással volt ez az anime, úgyhogy bekerült a kedvenceim közé. A megrajzolás különösen tetszik, az űrcsaták látványosak, a zenék illenek a helyükre. Az én kedvencem Tayl és Mayl az ikerlányok. Szerintem a komolytalankodásaik nagyon fel tudják dobni a hangulatot. Az opening illik az animéhez, bennem ez a zene ragadt meg leginkább. Mindenkinek ajánlanám, aki szereti a sci-fit, vagy a misztikumot.

Openingek     Ending     AMVk

1 komment

Címkék: anime

Epizódok:
  Alap: 24
  Fomoffu: 12
  The Second Raid: 13

Műfaj: Akció, Vígjáték, Mecha, Szerelem, Sci-fi, Iskolai élet

Kiadás éve:
  Alap: 2002
  Fomoffu: 2003
  The Second Raid: 2005

Nos, be kell valljam, hogy a mechas animékkel szemben nagyon sokáig fenntartásaim voltak. Úgy gondoltam, hogy ezek eléggé gyerekesek és nem foglalkoztam velük. Ez az anime volt a fordulópontot, azóta egész megkedveltem a műfajt, úgyhogy majd jönnek a Heroic Age és Neon Genesis Evangelion leírások is. :D

A Full Metal Panic három szériát élt meg, melyek az alap után a Fomoffu és a The Second Raid. Sokan vitatkoznak, hogy a Fomoffu és a TSR közül melyik van, előbb úgyhogy gyorsan tisztáznám, mind a megjelenési idő mind az anime chronológiája szerint a Fomoffu a sima és a TSR között játszódik, viszont egyfajta filler-szériaként fogható fel, mivel nem viszi előrébb a cselekményszálat.

Alapmű: Sousoke Sagara nem nevezhető átlagos tizenévesnek. Ugyanis ő egy őrmester a Mithril nevű katonai szervezetnél, akik célul tűzték ki, hogy leszámolnak a terrorizmussal. Egy küldetésről visszatérve egy eléggé szokatlan parancsot kap: Meg kell védenie egy tokiói középiskolás lányt, Kaname Chidori -t. Ugyanis el akarják rabolni, mivel ő egy Suttogó és olyan információk birtokában van, ami felboríthatja a világ erőegyensúlyát. Persze ő erről mit sem tud, átlagos diákként éli életét, egészen addig, amíg a mi morcona őrmesterünk meg nem jelenik, hogy mindet a feje tetejére állítson a félreértéseivel és túlkapásaival. Akció, szerelem és fergeteges humor igazán jó keveréke ez a széria.

Fomoffu: Ebben a szériában egy kicsit kibontakozik Sousoke és Kaname kapcsolata, mert az alapműben ez nem igazán történik meg. A részek között nincs különösebb összefüggés, nagy részük 2 kisebb történetet mesél el. Akciót itt mát jóval kevesebbet láthatunk, viszont az FMP sorozatra oly jellemző poénokból annál többet, akinek tetszett az ilyesfajta humor, az ezt a szériát imádni fogja, roppant szórakoztató!

 

 

 

The Second Raid: Ha a Fomoffu egy lépés volt a humor felé, akkor a TSR egy lépés az akció felé. Jellemző rá a rengeteg harc és itt már feltűnik az FMP-re eddig nem jellemző véresség, a naturalisztikus ábrázolás. Nem rontja el az anime feelingjét, de engem elsőre kicsit meglepett. A történet fonalát ugyanott veszi fel ahol a sima abbahagyta, úgyhogy erről nem is mondok többet. Méltó lett az alapműhöz, a befejezése legalább annyira tetszett, mint azé.

 

 

 

Már többször megnéztem és a kedvenceim közé emelkedett ez az anime, ami engem is kicsit meglepett, de hát meg kell hagyni, ami jó, az jó. A megrajzolás szép, a mechák igazán robosztusan néznek ki, és szerintem valamivel "valósághűbbek" ha szabad ilyet mondanom, mint a Code Geass-ben levőek, mert az abban látható ugrálós-verkedős jelenetek nekem néha már kicsit sokak voltak, szerintem 8 tonna acél olyat nem csinál XD. Csak ajánlani tudom ezt a művet, több olyan ismerősömnek is tetszett, akik hozzám hasonlóan ódzkodott ettől a témától, úgyhogy aki még csak ismerkedik ezzel a műfajjal, az mindenképp nézze meg!

Openingek     Endingek     Trailerek

2 komment

Címkék: anime