Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Epizódok:
  Alap: 24
  Fomoffu: 12
  The Second Raid: 13

Műfaj: Akció, Vígjáték, Mecha, Szerelem, Sci-fi, Iskolai élet

Kiadás éve:
  Alap: 2002
  Fomoffu: 2003
  The Second Raid: 2005

Nos, be kell valljam, hogy a mechas animékkel szemben nagyon sokáig fenntartásaim voltak. Úgy gondoltam, hogy ezek eléggé gyerekesek és nem foglalkoztam velük. Ez az anime volt a fordulópontot, azóta egész megkedveltem a műfajt, úgyhogy majd jönnek a Heroic Age és Neon Genesis Evangelion leírások is. :D

A Full Metal Panic három szériát élt meg, melyek az alap után a Fomoffu és a The Second Raid. Sokan vitatkoznak, hogy a Fomoffu és a TSR közül melyik van, előbb úgyhogy gyorsan tisztáznám, mind a megjelenési idő mind az anime chronológiája szerint a Fomoffu a sima és a TSR között játszódik, viszont egyfajta filler-szériaként fogható fel, mivel nem viszi előrébb a cselekményszálat.

Alapmű: Sousoke Sagara nem nevezhető átlagos tizenévesnek. Ugyanis ő egy őrmester a Mithril nevű katonai szervezetnél, akik célul tűzték ki, hogy leszámolnak a terrorizmussal. Egy küldetésről visszatérve egy eléggé szokatlan parancsot kap: Meg kell védenie egy tokiói középiskolás lányt, Kaname Chidori -t. Ugyanis el akarják rabolni, mivel ő egy Suttogó és olyan információk birtokában van, ami felboríthatja a világ erőegyensúlyát. Persze ő erről mit sem tud, átlagos diákként éli életét, egészen addig, amíg a mi morcona őrmesterünk meg nem jelenik, hogy mindet a feje tetejére állítson a félreértéseivel és túlkapásaival. Akció, szerelem és fergeteges humor igazán jó keveréke ez a széria.

Fomoffu: Ebben a szériában egy kicsit kibontakozik Sousoke és Kaname kapcsolata, mert az alapműben ez nem igazán történik meg. A részek között nincs különösebb összefüggés, nagy részük 2 kisebb történetet mesél el. Akciót itt mát jóval kevesebbet láthatunk, viszont az FMP sorozatra oly jellemző poénokból annál többet, akinek tetszett az ilyesfajta humor, az ezt a szériát imádni fogja, roppant szórakoztató!

 

 

 

The Second Raid: Ha a Fomoffu egy lépés volt a humor felé, akkor a TSR egy lépés az akció felé. Jellemző rá a rengeteg harc és itt már feltűnik az FMP-re eddig nem jellemző véresség, a naturalisztikus ábrázolás. Nem rontja el az anime feelingjét, de engem elsőre kicsit meglepett. A történet fonalát ugyanott veszi fel ahol a sima abbahagyta, úgyhogy erről nem is mondok többet. Méltó lett az alapműhöz, a befejezése legalább annyira tetszett, mint azé.

 

 

 

Már többször megnéztem és a kedvenceim közé emelkedett ez az anime, ami engem is kicsit meglepett, de hát meg kell hagyni, ami jó, az jó. A megrajzolás szép, a mechák igazán robosztusan néznek ki, és szerintem valamivel "valósághűbbek" ha szabad ilyet mondanom, mint a Code Geass-ben levőek, mert az abban látható ugrálós-verkedős jelenetek nekem néha már kicsit sokak voltak, szerintem 8 tonna acél olyat nem csinál XD. Csak ajánlani tudom ezt a művet, több olyan ismerősömnek is tetszett, akik hozzám hasonlóan ódzkodott ettől a témától, úgyhogy aki még csak ismerkedik ezzel a műfajjal, az mindenképp nézze meg!

Openingek     Endingek     Trailerek

2 komment

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://myanime.blog.hu/api/trackback/id/tr50948439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LosGergos 2009.02.24. 22:56:21

Röviden a véleményem: a három sorozat együtt a kacagtató humor és a lebilincselő akció zseniális keveréke, egy egészen kicsi drámával. Nekem ez az anime-k alfája és omegája, az Abszolút, az Egyetlen. Ha folytatása jelenne meg, pénzt sem sajnálnék érte.

Viszont hiányoltam az OVA leírását, ami Tessa egy napját dolgozza föl. Az se egy rossz darab, sőt :-)

Kyokai-sensei · http://myanime.blog.hu 2009.02.25. 13:37:19

Egy következő széria az engem is érdekelne. :D

Nos igen, a The Second Raid -hez 2006-ban készült egy OVA, Wari to Hima na Sentaichou no Ichinichi címen ami Tessa egy napját mutatja be és kárpótol minket a TSR-ből kimaradt poénokért. Az az igazság, hogy ezt még nem volt alkalmam megnézni, de amint lesz egy kis időm, ezt pótolom és akkor felkerül arról is egy leírás. :)