Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Kyokai-sensei 2009.01.25. 16:56

Video Girl Ai

Epizódok: 15 volume, 130 fejezet
Műfaj: Szerelem, Vígjáték, Dráma, Ecchi
Kiadás éve: 1990-1993

És igen, egy szerelmes ecchi ahol nem az ecchié, hanem elsősorban a szerelemé a főszerep. A Video Girl Ai az első magám volt, amit végigolvastam. Nos, a szerelmi szál az egyetlen animéből vagy mangából sem hiányozhat, de itt kifejezetten ez a fő téma. Olyan témákat dolgoz fel, amivel az ember a való életben is szembetalálhatja magát. Igaz ezt kicsit sci-fis, vagyis talán mechás módon teszi, de ezek már be sem kerültek a műfaj meghatározásba, ugyanis nem ez a lényeg. Szerintem ezt a művet igazán azok tudják értékelni, akiket már ért az életben mély szerelmi csalódás. Nagyon szépen ábrázolja, hogy min megy keresztül az ember, ahogy mindent odaad, ahogy nem törődik a fájdalommal, és küzd tovább, miközben végig ott motoszkál a tudat, hogy lehet, mindezt a semmiért teszi.

A VGAI széria 14 vol.-ból és mintegy 125 fejezetből áll, ebből 13 vol. dolgozza fel Youta és Ai történetét, a 14. vol., a Video Girl Len egyfajta epilógusa a szériának. Megjelent még egy 15. bonus vol. is, Video Girl Haruno címen, de ez már teljesen más történetet dolgoz fel, új szereplőkkel. Ez még 5 fejezetet adott a mangához, így az összesen 130 fejezetből áll. 1990-ben kezdték el kiadni japánban és egészen 1993-ig folyt a munka. 1991-ben megjelent egy live-action film is, majd 1992-ben kiadtak egy anime sorozatot, mely 6 részből áll és a manga első 3 vol.-ját dolgozza fel.

Főhősünk Youta egy átlagos középiskolai diák (ez és a hozzá hasonló animék/mangák mindig ilyen főhőssel indítanak :D). Hősünk súlyos kisebbségi komplexussal küzd, ezért soha nem meri magát adni, a szerelmet, és ezzel kapcsolatos dolgokat újságokból és füzetekből akarja megtanulni, de persze soha semmi sem úgy jön össze, ahogyan ő tervezi. Youta halálosan szerelmes egyik osztálytársnőjébe, Moemibe, de ezt sehogy sem tudja neki bevallani, ha valahogy mégis rászánja magát, hogy kimondja, Moemi nem veszi komolyan, ugyanis ő inkább jó barátnak tartja Youtát. Egyik beszélgetésük során elárulja Moemi, hogy szerelmes Youta legjobb barátjába Takashiba. Hősünket ez teljesen összetöri, de még ebben a helyzetben is jobban aggódik Moemi boldogságáért, mint a sajátjáért. Ilyen állapotban baktat hazafelé amikor is meglát egy videotékát. Gondolja, bánatára kivesz valami filmet (természetesen felnőtteknek szólót, mi mást? :D). Ki is választ egyet, melynek "Video Girl Ai" a címe. Hazaviszi, berakja a videóba, és kiderül, hogy ez nem egy egyszerű videokazetta, és az a kölcsönző sem egyszerű videotéka. Ugyanis az a Gokuraku, egy olyan hely, ahol a tiszta szívű emberek vigasztalást találhatnak. Mikor Youta elindítja a szalagot, Ai életre kel és a TV-ből egyenesen az ölébe pottyan. Ai ugyanis egy videó lány, akinek az a feladata, hogy segítse és megvigasztalja Youtát, úgyhogy gőzerővel neki is lát, hogy összehozza őt Moemivel. Ám ehelyett hogy is történhetne másképp, mint hogy a két fiatal egymásba szeret, de nem maradhatnak sokáig együtt, mivel Ai videó lány, futási ideje korlátozott, és nem is azt a szerepet tölti be amire teremtették.

Igazán el lehet mélyülni a történetben, az ember végig szurkol a szereplők boldogságáért, hol egyikért, hol a másikért. Én igen nagy élvezettel olvastam, bár néhány helyen már-már szappanoperába illő dolgok történnek. A megrajzolása nem marad el bármelyik másik mangához képest, de a színes borítókon azért észre lehet venni, hogy egy már lassan 2 évtizedes műről van szó. Tervezem az anime megnézését is, bár már így előre is sajnálom, hogy csak 6 részt hoztak ki belőle. Összességben kellemes szórakozást adó mű, rengeteg ecchis humort találunk benne, de ahol kell, ott véresen komolyan veszi a dolgot. Szerintem szerelmi bánatra kitűnő olvasmány.

1 komment

Címkék: manga

A bejegyzés trackback címe:

https://myanime.blog.hu/api/trackback/id/tr2901470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.B.Hanna 2009.02.25. 19:37:19

hm... asszem nem az én témám ez tény... és nem is értek hozzá... ez is tény... de hogy élveztem olvasni, az meg egy másik tény ;) tetszik ahogy írsz nagy szőke hajú viking emberkém .... pussz :) ( hiányzol )