Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Kyokai-sensei 2009.01.18. 19:41

Elfen Lied

Epizódok: 14 (epizódlista)
Műfaj: Dráma, Ecchi, Sci-fi, Horror, Szupererő
Kiadás éve: 2004 

Nekem személy szerint ez a kedvenc animém. Eléggé komoly, naturalisztikus ábrázolással, sok vérrel és mezítelenséggel, ezért a műfajjal még csak ismerkedő nézőknek nem ajánlanám. A történet az gyönyörű és keserű is egyben. A dráma a mű egészét átjárja, ám itt-ott azért belecsempészték az ecchire jellemző humort. Én egyetlen délután alatt néztem végig, mert abbahagyhatatlan. Ha valaki végignézi, akkor ott lesz szörnyülködés, nevetés, együttérzés és akár sírás is. 

Főhősnőnk, Lucy, fajának a Dicoloniusoknak (nevüket a fejükön lévő két szarvról kapták) egyik képviselője. A Dicoloniusok különlegessége, hogy láthatatlan karokat, úgynevezett "vektorokat" tudnak kibocsátani, mellyel képesek a dolgokat mozgatni, elvágni, vagy épp összezúzni. Őt és fajtársait egy kutatólaborban tartják fogva, meztelenül, olyan körülmények között, amire még azt sem mondhatjuk, "mint az állatokat". A Dicoluniusok nagy többsége gyűlöli az embereket. Nem is csoda, hisz mindig is csak szenvedést okoztak nekik. Az emberek persze ezt letudják annyival, hogy a Dicoloniusoknak ilyen a természete. És ugyebár egy olyan lény, ami a másodperc tört része alatt képes ölni, az emberi életet semmibe veszi és képes megállítani a golyókat... Nos, több mint veszélyes az emberiségre.

Az anime a kutató laboratóriumban indul, ahol épp elszabadul a pokol. Egy ismeretlen lány tart épp kifelé az intézményből fején egy furcsa maszkkal, és amerre csak jár, halált hagy maga után. Látszólag teljesen maguktól repkednek a tárgyak, és hullanak a porba a fejek és végtagok. Ő Lucy. Menekülés közben megsebesül, minek következtében elveszíti az emlékezetét. Kouta és Yuka talál rá, akik unokatestvérek. Úgy döntenek, hazaviszik Lucyt aki csak annyit tud mondani, hogy "nyu" ezért el is nevezik Nyunak. Természetesen a laboratórium nem hagyhatja, hogy egy ilyen veszélyes lény, mint Lucy, szabadon járkáljon. Kiadják a parancsot, hogy vissza kell őtt hozni, élve vagy halva.

Az anime grafikailag hozza a színvonalat, zenéje a Lilum a legszívhezszólóbb szám, amit hallottam; igazán illik a történethez. Igazán szívhez szóló a történet, és ahogy halad előre, az emberben egyre jobban kirajzolódik a szörnyű igazság: Nem a Dicoloniusok kegyetlenek. Mi, emberek vagyunk azok.

Nos, nem igazán tudom egyik eddig látott animémhoz sem hasonlítani, nagyon távolról ráragaszthatnánk, hogy chobitsos, mert ott sem tudott beszélni a lány, de az igazság az az, hogy ég és föld a kettő. Aki szereti a drámát, és valami olyat szeretne látni, ami elgondolkoztatja, az mindenképpen nézze meg!

Opening     Ending     Trailer

Szólj hozzá!

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://myanime.blog.hu/api/trackback/id/tr27885908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.