Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Kyokai-sensei 2009.01.08. 21:20

DearS

Epizódok: 13 (epizódlista)
Műfaj: Vígjáték, Ecchi, Sci-fi, Comedy
Kiadás éve: 2004

Épp pár perce fejeztem be a DearS anime végignézését. Nem is tudom mit mondjak... huh. Igen ez kifejező: huh. Nagyon élveztem mind a 13 részt, sajnálom, hogy vége lett. Igazán jól van összerakva, rengeteg humor van benne, a végefelé megnő a feszültség, a legvége pedig.... nézzétek meg ha tudni szeretnétek milyen!


Az anime az úgy nevezett DearS -ek (Dear Friends -ezt a nevet a földlakóktól kapják) érkezése után 1 évvel játszódik. Ők a világűrből jött utazók, akik kinézetre olyanok, mint az emberek, különbség a homlukokon lévő három darab háromszögből álló logó. Kényszerleszállást hajtottak végre a Földön, nem tudják megjavítani a hajójuk, ezért úgy döntenek, hogy letelepednek itt a földön. Rendkívül intelligensek, tanulási képességük bámulatos, mely főleg a nyelvek terén mutatkozik meg.

Főhősünk, Takeya, egy átlagos középiskola diák, mígnem egy furcsa találkozás során meg nem ismer egy DearS-t, név szerint Rent. Ren a sorozatszámáról kapja a nevét ami 0-0-0 (ren-ren-ren). Beszélni nem tud, teljesen meztelen, és az éhségtől folyton elájul. Miután Takeya (aki írtózik a földönkívüliektől) hazaviszi, kezdődnek a bonyodalmak. Nem tud tőle megszabadulni, majd egy félreértés miatt Rennek iskolába is kell járnia, és feltűnik egy új DearS is...

Az anime megrajzolása kifejezetten szép, a DearS -ek gyönyörűek és aranyosak, a történet egészen eredeti, a poénok fergetesek, a zenék pedig tökéletesen illenek hozzá. Az embert magával ragadja a hangulat, és nem tudja abbahagyni. Egyetlen negatívum szerintem, hogy a történet teljesen lezáratlan, és nem tudok híreket, hogy készülne folytatás. A manga elolvasását is tervezem, azt mondják, hogy az teljes és lezárja a történetet. Én 10 pontból 9-et adnék rá.

Emlékeztet kicsit a Chobits-ra és a Video Girl Ai-ra. Tudom ajánlani mindenkinek aki a hasát szeretné fogni a röhögéstől!

Opening     Ending     Trailer

Szólj hozzá!

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://myanime.blog.hu/api/trackback/id/tr86866253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.